Varmt välkomna till SWEbeams!

Publicerat: 13 oktober, 2017

Idag lanseras SWEbeams här på webben och på Twitter. Här kan ni nu följa initiativet på nära håll och få löpande information om händelser, delresultat och kommande aktiviteter.

SWEbeams målsättning är att samla aktörer med intresse för ESS och MAX IV, ta in förslag på hur en sammanhållen dialog och samverkan mellan olika typer av aktörer bäst sker, samt få en bild av hur användningen av forskningsinfrastrukturerna kan stimuleras på bästa sätt. Initiativet till SWEbeams har tagits av Vinnova, som finansierar satsningen tillsammans med Vetenskapsrådet. SWEbeams löper fram till sista juli 2018 med en delrapportering till finansiärerna i januari 2018.

Tveka inte att ta en kontakt med Maggie eller Fredrik om ni har ett intresse för ESS och MAX IV, oberoende av om ni är i akademin, forskningsinstitut eller i näringslivet och oberoende av om ni representerar en organisation, ett program eller projekt. Alla inspel kring strategier, planer, behov och förutsättningar är av intresse, också DITT!

Boka också redan nu in SWEbeams första workshop på fm den 24/11 på Norra Latin i Stockholm, se fler detaljer i aktivitetskalendern här intill. Ta chansen att få inflytande på hur Sverige bäst nyttjar ESS och MAX IV för att stärka också er verksamhet, välkommen med din anmälan!