SWEbeams workshop i Stockholm den 24/11 – som ett fristående komplement till Vinnovas ESS-workshop för särskilt inbjudna samma dag

Publicerat: 12 september, 2017

SWEbeams och Uppsala universitet in alla aktörer med ett befintligt eller potentiellt intresse för forskningsinfrastrukturerna ESS och MAX IV till en workshop.

Workshopen är den första i en serie som genomförs runtom i Sverige t o m första halvåret 2018. Den riktar sig mot aktörer inom alla ämnesområden och sektorer: näringslivet  och deras samverkanspartners inom akademin, forskningsinstitut och offentlig sektor. Workshopen är ett fristående komplement till Vinnovas ESS-workshop för särskilt inbjudna samma dag.

Deltagare uppmanas att sprida inbjudan i sina nätverk och delta tillsammans med sina samverkanspartners.

SWEbeams strävar efter att nå tre viktiga resultat:

  • Själva samlingen av aktörerna med ett uttalat eller potentiellt intresse för ESS, MAX IV och den närliggande forsknings- och innovationsarenan.
  • Förslag på hur en sammanhållen dialog och samverkan mellan aktörerna skall ske.
  • Sammanställningen av aktörernas strategier, planer, behov och förutsättningar för att nyttja ESS och MAX IV på bästa sätt.

Initiativet SWEbeams stöds gemensamt av Vetenskapsrådet och Vinnova, och välkomnar alla med intresse för forskningsinfrastrukturerna  MAX IV och ESS.

Workshopen är SWEbeams första aktivitet, arbetet kommer att löpa på i högt tempo och vara färdigt 2018. Under workshopen medverkar bl a följande personer:

  • Fredrik Hörstedt och Margareta Wallquist, Chalmers, och ansvariga för SWEbeams
  • Kristina Edström, Uppsala universitet
  • Pia Kinhult, ESS och Tomas Lundqvist, MAX IV

Vi inleder gemensamt och delar därefter in oss i workshopgrupper för att arbeta igenom era frågeställningar om ESS och MAX IV.

Ta chansen att få inflytande på hur Sverige bäst nyttjar ESS och MAX IV för att stärka er verksamhet – inom akademi, forskningsinstitut, företag och offentlig sektor!

När: Fredag 24 november, 8.30-11.15 (registrering från kl 8.00)
Var: Norra Latin, Drottninggatan 71 b, Stockholm (hitta hit)

Kontaktpersoner:
Margareta Wallquist, Chalmers
Fredrik Hörstedt, Chalmers

Typ: Workshop

Datum: 24 november 2017

Sista anmälan: 22 november 2017