BISS bjuder in till seminarium i Lund om mediatorbolagens roll för ESS och MAX IV

Publicerat: 25 oktober, 2017

BISS – Big Science and Society är ett av Lunds universitets sex tematiska samverkansinitiativ. Inom BISS sammankopplas universitetets forskare med aktörer inom privat och offentlig sektor i publika seminarieaktiviteter för att diskutera särskilt viktiga frågor kring relationerna mellan ESS och MAX och omgivande samhälle.

BISS anordnar ett seminarium i Lund den 21/11 om industrianvändning av ESS och MAX IV och den roll som så kallade mediatorbolag kan ta. Instrumenten vid forskningsanläggingarna blir allt mer specialiserade och därmed potentiellt svårtillgängliga för icke-specialister. Samtidigt finns en växande bransch av företag, internationellt såväl som i Lund, som specialiserat sig på att utföra avancerade analyser och experiment åt industrin och som har spetskompetens i att använda de tekniker som kommer att finnas vid ESS och MAX IV. Vid seminariet medverkar två sådana mediatorbolag i Lund, samt representanter för ESS och MAX IV, och forskare som studerar hur användarsamhällena utvecklas och växer över disciplin- och branschgränser. Seminariet följs av mingel med mat och dryck.

Tid och plats: Piratensalen, Grand Hotel, 21 november, 16:30-18:30 med efterföljande mingel. Anmälan är obligatoriskt och platserna begränsade.

Länk till inbjudan och anmälan hittar ni här.