Arbetet inom SWEbeams börjar märkas

Publicerat: 18 maj, 2018

Inom SWEbeams har vi nu gjort mer av vårt planerade arbete än vad som kvarstår, vilket också tydligt börjar märkas. Arbetet är nu känt och vi får många fler spontana kommentarer och kontakter än vad vi tidigare fått. I slutet av förra veckan tillkom också en viktig aspekt – om acceleratorkomponenter – som vi inte betonat tillräckligt tidigare, men som nu tas med i arbetet och bedöms lite närmare. Bra att det lyfts och fantastiskt att så många är med och bidrar!

180518_fredrik

Vid sidan av detta stundar nu också ett möte med forskningsfinansiärerna, vilket verkligen ska bli spännande och något att se fram emot. De största forskningsråden och dito finansiärer träffas för att se hur de kan arbeta tillsammans utifrån en lite bredare och mer samordnad agenda.

Vi i SWEbeams ser också mycket fram mot att träffa alla er som har anmält sig till workshoppen i Lund den 31 maj. Du har fortfarande möjlighet att anmäla dig – varmt välkommen!

Utanför SWEbeams händer det också många spännande saker för tillfället. Själv är jag nyss hemkommen från ETH i Zürich, där det nu ser ut som att vi kan ta nästa steg när det gäller att skapa en stor, gemensam investeringsfond för uppstartsföretag vid universiteten TU Delft, RTW Aachen, Politecnico di Milano, ETH Zürich och Chalmers. Håll tummarna för att det här kan bli en helt ny modell för finansiering av universitetsbaserade uppstartsföretag i Europa!